Idén is volt Gourmet fesztivál és
reméljük, hogy jövőre is lesz! A Gourmet feszt egy esemény minden évben -
Magyarország legjobb éttermei egy helyen, fantasztikus borászatok,
különlegességek, rengeteg séf, érdekes színpadi programok – kell ennél több a
gasztrofanatikusoknak? Igen! Napsütés és meleg!
Sajnos idén is végig azon
imádkoztunk, hogy ne essen az eső és ne mossa el a rendezvényt, de
természetesen ez nem jött össze, így a több órás gasztro program egyik
meghatározó eleme a tető alatti ácsorgás és eső nézés lett. Nah, de fanatikus
lévén, ez nem okozhatott gondot, kivártuk az esőt és megújult lendülettel
csaptunk bele a falatozásba és iszogatásba.
Falatozás…
Az idei év témája a gulyás volt,
így erre a témára több variációt is kipróbálhattunk. A két legérdekesebb és
legmeghökkentőbb talán a tubusos gulyás és a gulyás fagylalt volt. Az utóbbit
volt is szerencsém megkóstolni… Hááát… Leginkább piros paprika fagylaltra
emlékeztetett és tekintve, hogy éjjel összesen 14 fok volt, a fagylaltok
annyira nem csúsztak. Kivéve egyet – a Bock Bisztró tölcséres bélszíntatárját,
azaz téli fagylaltját. Hidegben, melegben, esőben, napsütésben, bármikor jöhet
még egy (vagy több…)!
A rendezvényről…
A fesztivál tavalyhoz képest
sokat fejlődött. Több volt az asztal és az ülőhely, sokkal élhetőbb lett így a környezet.
A szervezők, az inkább őszies időjárás miatt kiraktak néhány hőgombát is (sőt
az okosabb éttermek is…) de hatalmas feketepont jár a napernyők hiányáért.
Tapasztalt Gourmet fesztiválozók tudhatják, hogy a korábbi években esőben is
bízhattunk a napernyőkben. Idén azonban ezek az ernyők eltűntek a helyszínről,
így csak a saját esernyőink és az a néhány tető nyújtottak védelmet a szakadó
eső ellen... Szintén fekete pont jár a bejutás bonyolultságáért. Belépő
vásárlás, fesztivál kártya feltöltés (több helyen is sorban álltuk, mert nem
mindenhol lehetett bankkártyával feltölteni a kártyát), pohár átvétel, kóstoló
bor kitöltése. Összesen 5 állomáson át jutottunk be a rendezvényre körülbelül
15-20 perc alatt…
És, hogy MI sokalltuk-e a belépő
árát (2900 Ft)? Nem! A szervezőknek egyértelmű célja a közönség szűrése volt és
ez sikerült is. A Gourmet fesztivál nem egy átlagos borfesztivál vagy Belfeszt.
Top éttermek, különleges ételek és bizony borsosabb árak, cserébe azonban
minden évben egy felejthetetlen élménnyel leszünk gazdagabbak. Bepillantást
nyerünk a kulisszák mögé – séfek egymás között, semmi rivalizálás, baráti
hangulat, közös borozások.
Sajnos véget ért a fesztivál.
Amikor kiléptünk a fesztiválnak helyet adó Millenáris Park kapuján, már
elkezdtük várni a jövő évet és a következő Gourmet fesztivált.
Reméljük, jövőre megússzuk
szárazon és kevesebb ruha is elég lesz...
Nyár, nagyon várunk már!
Princz Viktória
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése