2012. október 28., vasárnap

Budapesten lenni jó! Budapesten lenni jó?


Néhány éve még, amikor egy társaságban, budapestiek, magyarok között szóba került Budapest, a legtöbben olyan jelzőket használtak rá, mint piszkos, koszos, mocskos, lehangoló, szürke, depresszív, ugyanakkor éjjel, amikor nem látszik, hogy milyen koszos, kiderült számunkra is, hogy lényegében egész szép és még a régi épületeink is felértékelődtek…
Néhány fanatikus azonban megkereste, meglátta, és bemutatta nekünk, budapestieknek, magyaroknak Budapest szépségeit, ezért, amikor 2012-ben felmerül Budapest megítélése már olyan szavakkal, kifejezésekkel jellemezzük, mint laza, élhető, fantasztikus az éjszakai élet, tele van fesztivállal – rendezvénnyel – koncerttel – romkocsmával, kozmopolita nagyváros, európai nagyváros, Budapest egyszerűen jó!
Ha elbeszélgetsz egy turistával (megtettük, nem is egyszer…), biztos, hogy gondolkodás nélkül rávágja, hogy Budapest fantasztikus, főleg az éjszakai élet! Ha elbeszélgetsz egy Magyarországon élő külföldivel (szintén megtettük…) ő is azt fogja mondani, hogy Budapest azért van, hogy lazuljunk! Lehet ezzel vitatkozni? Természetesen lehet! Megtettük? Nyilván igen, ám a vita értelmét vesztette, amikor rádöbbentünk, hogy péntek éjjel van, a szemerkélő esőben állva borozunk az Erzsébet téren (Cégér gasztro-zsibongás fesztivál), sok más idegen ember társaságában hallgatva két gitárost, és akkor jön az az érzés, hogy most komolyan arról vitatkozunk, hogy Budapesten lenni jó-e? Naná, hogy igen!
Nem hiszed? Szerinted mások nem így gondolják? Nézd meg ezt!

Néhány éve, szinte hétről - hétre növekszik a Budapestet népszerűsítő blogok száma. Olyan blogok ezek, amik nekünk, magyaroknak, főleg budapestieknek szólnak. Lásd a várost más szemmel, mondd el, hogy Te mit szeretsz benne, mit próbáltál ki, mi volt jó, mondd el, írd le, véleményezd, oszd meg, nézd meg milyen gyönyörű és sokszor rejtett kincseink vannak, találd meg a város romantikáját és tartozz egy közösséghez, akik szeretik Budapestet és szeretik egymást. Nagyjából ezt a konklúziót vontuk le csütörtökön az Ötkertben a Made in Budapest party sorozat első előadásán. Kicsit késtünk, kicsit hamarabb jöttünk el, de így is sikerült elcsípnünk a WeLove Budapest, a HaverVagy és a Budapest Dirt beszélgetéseit.

A We Love Budapestről eddig is tudtuk, hogy fantasztikus – nem egyszer értesülünk programokról tőlük, nem egy új helyről olvastunk náluk, napi szinten látunk régi-új képeket Budapestről. A szlogenjük: „Budapest portál kicsit másképp” – és ez valóban így van. Szubjektív, hiszen Budapestet szerető emberek működtetik, objektív mivel meghallgatják a követőik véleményét, értékelését, megfogadják tanácsaikat.



A HaverVagy, számunka kevésbé volt eddig ismert. Mottójuk: „hogy együtt légy azokkal, akikkel összetartozol.”. Kéri Csaba 2009-ben hozta létre a HaverVagy közösséget azzal a céllal, hogy emberek, ismerősök, barátok között legyen, amikor csak lehet. A HaverVagy egy illegális bulival kezdődött a Clark Ádám téri alagút tetején mára azonban egy 6000 fős közösségről van szó! Kirándulások, bulik még meg nem nyitott szórakozóhelyeken, vakrandi hangulatú esték nem párkapcsolati ismerkedési szándékkal, flashmobok, különleges programok és sok-sok nyitott ember – ez a HaverVagy.

A Budapest Dirt viszont teljesen más megközelítést választott Budapest bemutatására. Budapest, éjszakai élet, kortárs fotóművészek, a mocsok romantikája. Ha érdekelnek a képeik, ha kíváncsi vagy arra, hogy ami mellett eddig elmentél, amit nem vettél észre, amit nem akartál észrevenni miért is érdemes arra, hogy egy fotós lefotózza, nézd meg november 5-ig az Ötkertben!  

Összegezzünk! 1 este az Ötkertben, 3 különböző előadás, 1 fesztivál a város közepén – igen, minket abszolút meggyőztek, hogy Budapestben van fantázia. Budapest a lehetőségek városa!

 
Budapest a marketing városa! Budapest a MI városunk!
MI LOVE BUDAPEST!

Princz Viktória
"A cikk a reklamipar.hu (http://reklamipar.hu/marketing/horeca---turizmus/2012/10/29/budapesten-lenni-jo/) oldalon is megtalálható!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése