2013. június 3., hétfő

Egy fesztivál gasztrománoknak


Idén is volt Gourmet fesztivál és reméljük, hogy jövőre is lesz! A Gourmet feszt egy esemény minden évben - Magyarország legjobb éttermei egy helyen, fantasztikus borászatok, különlegességek, rengeteg séf, érdekes színpadi programok – kell ennél több a gasztrofanatikusoknak? Igen! Napsütés és meleg!
Sajnos idén is végig azon imádkoztunk, hogy ne essen az eső és ne mossa el a rendezvényt, de természetesen ez nem jött össze, így a több órás gasztro program egyik meghatározó eleme a tető alatti ácsorgás és eső nézés lett. Nah, de fanatikus lévén, ez nem okozhatott gondot, kivártuk az esőt és megújult lendülettel csaptunk bele a falatozásba és iszogatásba.
Falatozás…
Az idei év témája a gulyás volt, így erre a témára több variációt is kipróbálhattunk. A két legérdekesebb és legmeghökkentőbb talán a tubusos gulyás és a gulyás fagylalt volt. Az utóbbit volt is szerencsém megkóstolni… Hááát… Leginkább piros paprika fagylaltra emlékeztetett és tekintve, hogy éjjel összesen 14 fok volt, a fagylaltok annyira nem csúsztak. Kivéve egyet – a Bock Bisztró tölcséres bélszíntatárját, azaz téli fagylaltját. Hidegben, melegben, esőben, napsütésben, bármikor jöhet még egy (vagy több…)!
A rendezvényről…
A fesztivál tavalyhoz képest sokat fejlődött. Több volt az asztal és az ülőhely, sokkal élhetőbb lett így a környezet. A szervezők, az inkább őszies időjárás miatt kiraktak néhány hőgombát is (sőt az okosabb éttermek is…) de hatalmas feketepont jár a napernyők hiányáért. Tapasztalt Gourmet fesztiválozók tudhatják, hogy a korábbi években esőben is bízhattunk a napernyőkben. Idén azonban ezek az ernyők eltűntek a helyszínről, így csak a saját esernyőink és az a néhány tető nyújtottak védelmet a szakadó eső ellen... Szintén fekete pont jár a bejutás bonyolultságáért. Belépő vásárlás, fesztivál kártya feltöltés (több helyen is sorban álltuk, mert nem mindenhol lehetett bankkártyával feltölteni a kártyát), pohár átvétel, kóstoló bor kitöltése. Összesen 5 állomáson át jutottunk be a rendezvényre körülbelül 15-20 perc alatt…
És, hogy MI sokalltuk-e a belépő árát (2900 Ft)? Nem! A szervezőknek egyértelmű célja a közönség szűrése volt és ez sikerült is. A Gourmet fesztivál nem egy átlagos borfesztivál vagy Belfeszt. Top éttermek, különleges ételek és bizony borsosabb árak, cserébe azonban minden évben egy felejthetetlen élménnyel leszünk gazdagabbak. Bepillantást nyerünk a kulisszák mögé – séfek egymás között, semmi rivalizálás, baráti hangulat, közös borozások.
Sajnos véget ért a fesztivál. Amikor kiléptünk a fesztiválnak helyet adó Millenáris Park kapuján, már elkezdtük várni a jövő évet és a következő Gourmet fesztivált.
Reméljük, jövőre megússzuk szárazon és kevesebb ruha is elég lesz...
Nyár, nagyon várunk már! 

Princz Viktória

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése