2013. február 10., vasárnap

Hogyan vezess divatblogot?


A nagysikerű „Hogyan ne vezessünk gasztroblogot 2013-ban” cikkünknek itt a folytatása: Hogyan vezessünk divatblogot? A divat különösen képlékeny terület, hiszen ízlések és pofonok, ami nekünk tetszik, az lehet másnak nem, ami szerintünk trendi és fancy azt más még a Barbie babájára sem adná rá…

Íme egy kis útmutatás, hogyan lehettek sikeresek, ha mégis erre a nehéz, de mégis izgalmas kihívásra vállalkoznátok:
  • Mindig legyél tájékozott a legfrissebb trendekben, divatirányzatokban. Kövesd figyelemmel a legnagyobb nemzetközi és hazai divatházak bemutatóit, legújabb kollekcióit – a divatblog alapja, hogy mindig és minden körülmény között naprakészek legyünk.
  • Írj gyakran és rendszeresen a blogra – ez minden blog alapja. Ha rendszeresen van új tartalom, az olvasóid újra és újra vissza fognak térni hozzád. MI is ezt a taktikát követjük… Minden hétfőn és csütörtökön olvashattok tőlünk egy cikket. Fő a rendszeresség!
  • Használj szakszavakat és szakkifejezéseket – ha nem ismered ezeket (bár, ha divatblogolásra adod a fejed, akkor nyilván tisztában vagy ezekkel…), akkor olvass utána, tájékozódj. A „tetszik” és „csinos” kifejezések sajnos nem elegek egy komoly bloghoz.
  • Vegyél részt lehetőleg az összes hazai divatbemutatón, kövesd figyelemmel a hazai divattervezők munkáit. Ha budapesti vagy, mindenképp járj ki rendszeresen a WAMP-ra. A lehető legjobb hely arra, hogy hazai, sokszor még felfedezetlen, fiatal divattervezőkkel találkozz. Ha jól csinálod, akár még interjút is készíthetsz velük. Az ujjad mindig legyen a divat ütőerén… :)
  • Mindig rakj fotót a bejegyzés mellé – a divatról nem lehet csak beszélni és írni. Azt látni KELL!
És akkor jöjjön néhány tipp, hogy miről írjatok – ha hirtelen nem jönne az ihlet…
  • Mutasd meg a Te stílusodat – rakj fel fotót magadról, a legkedvencebb ruhádban, abban a stílusban, ami a legközelebb áll a szívedhez
  • Van olyan barátod/barátnőd, aki azt az irányzatot képviseli, amiről írni szeretnél, ami tetszik Neked? Fűzd meg és fotózd le. De vigyázz, rossz példát, baráti körből sose mutass!
  • Vettél valami újat, valami jót? Designer darab? Esetleg egy turiban túrtad? Vagy csak büszke vagy magadra, mert kivártad, amíg leértékelik? Oszd meg ezt az olvasóiddal is!
  • Ajánl jó üzleteket, olcsó beszerző helyeket, jó turikat, új divattervezőket, leértékeléseket! Járj utána a jó helyeknek, akár vigyél magaddal fényképezőgépet és mutasd meg ezeket a „titkos” helyeket az olvasóidnak is.
  • Írj nyugodtan akár a saját problémáidról is. Nem találsz magadnak farmert, keresel egy kis fekete ruhát, egy extravagáns kiegészítőt stb.? Az olvasóid akár a segítségedre is lehetnek! Miután megtaláltad a vágyott darabot, ne felejtsd el megírni, a beszerzőhellyel együtt! J
  • Mutass régi családi fényképeket – mit viselt anyukád 20 évvel ezelőtt? Vagy a nagyid 40 évvel ezelőtt? Nyugodtan vonj párhuzamot a régi idők és a mai kor divatja között.
  • Ajánlj csini összeállításokat munkába, bulizáshoz, első randihoz, csábításhoz, szülő látogatáshoz, edzőterembe, Valentin napra és karácsonyra… Segíts az olvasóidnak!
  • Ajánlj magazinokat, könyveket, filmeket – de sose felejtsd el, hogy a blogod a divatról szól!
  • És, ha még nem említettük volna: fotók és fotók és fotók és fotók és FOTÓK kellenek!
Legyél stílusos és laza, írd meg a véleményedet. Legyél kritikus és dicsérő, de sosem öncélú. A Te témád a divat – amiben sok irányzat van, ezért Te sem lehetsz beszűkült. Véleményed lehet, sőt kell, hogy legyen, de nyitottnak kell lenned más véleményére és ízlésére is!
Tehát, ha érzel magadban elég bátorságot és stílust, akkor hajrá, vágj bele és legyél divatblogger! Sosem tudhatod, lehet a végén felfedez egy nagy divatmagazin és a hobbid lesz a munkád…
Úgyhogy hajrá, a stílus legyen Veled!

Princz Viktória

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése