2013. február 14., csütörtök

A legkreatívabb Valenti-Napi reklámok

A Bálint-Nap, vagy ahogyan amerikanizált formában használjuk, a Valentin-Nap eredete nem teljesen tisztázott. Számos legenda öleli körül kialakulását, de valamennyi történetben közös, hogy kötődik a keresztény és az ókori római tradíciókhoz.

Valentin-Napi hagyományok
Férjfogó legendák
  • Ha Valentin-Nap előtti éjszaka, pontosan éjfélkor babérlevelet helyezünk a párnánk alá, álmunkban megláthatjuk leendő párunkat.
  • Ha ugyan ebben az időpontba egy temetőben sétálunk, találkozhatunk is leendő férjünkkel.
  • Persze mit sem ér a kiszemelt, ha nem epekedik értünk. De persze erre is van megoldás. Biztos szerelmet remélhetünk, ha egy kilenc magú almát elfogyasztunk, amelynek magjait a kiszemelt férfi zsebébe helyezünk.
Gyermekáldás
  • Ha már megvan a férj, jöhetnek a gyerekek. És, hogy pontosan mennyi? Megtudhatjuk, ha megszámoljuk egy félbevágott alma magjait.
Anyagi helyzet
  • Valentin-Nap alkalmával a madarak is kiemelt szerephez jutnak, megjósolhatják, hogy milyen házasság vár ránk. Ha egy hajadon lány ezen a napon verebet lát nagyon boldog házasság vár rá, de kiszemeltje szegény ember lesz, míg a tengelice tehetős férjet jelent számára.
Általános legenda
  • A Valentin-Napi szerelmes, reggeli csók szerencsét hoz, azonban szerencsénk hamar elszállhat az ha ezen a napon morgolódunk, megsértődünk, megharagszunk valakire.

Kereskedelmi Valentin-Nap
Az úgynevezett "kereskedelmi" Valentin-Nap nem egy olyan új keletű ünnep, mint ahogyan azt sokan gondolják. Sőt! Az 1800-as években vezették be, és mára már ezen a napon óriási forgalmat bonyolítanak le a virágárusok, valamint az ajándék- és édességboltok az ünnephez kötődő reklámkampányoknak köszönhetően. Ennek apropóján MI is összegyűjtöttünk néhány nagyon jól sikerült hirdetést. Boldog Valentin-Napot Mindenkinek!

Heineken

Nutrient Water

La BÍenedicta Restaurant

McDonald's

Nescafe

Étel házhoz szállítás (Yemeksepeti.com)

Szabó-Princz Orsolya
Forrás:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése