2013. április 22., hétfő

A Föld Világnapja - MI az állatok jogaiért kampányolunk


1990 óta ünneplik április 22-én a Föld Világnapját, akárcsak a világ másik 175 országában.
A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”.
Úgy döntöttünk, hogy MI is megemlékezünk a mai napról, méghozzá egy rendhagyó módon. Állattartóként és állatrajongóként MI nem a Föld védelme mellett (ugyan ez is fontosa téma), hanem az állatok jogai mellett kampányolunk a mai napon méghozzá iDolls módon.
Összegyűjtöttük a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), azaz a leghíresebb non-profit nemzetközi állatvédő szervezet legfigyelemfelkeltőbb reklámjait. 

Ha nem hordanád a kutyádat…
A Peta egyik legnépszerűbb üzenete. A kutyatartók szívét, lelkét, agyát próbálják meggyőzni a hírességek.

  

Ha állatszőrre van szükséged…
Ha állatszőrre van szükséged ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy szépnek érezd magad, hogy felforrósítsd a mindennapjaidat… Valami gond van az életedben.

 
Kinek a bőrét viseled…?
Kommentár nélkül...


A fókákért…


Fogadj örökbe!

A PETA nemcsak az állatok vadászata és divat miatti meggyilkolása ellen kampányol, hanem az állatok örökbefogadása mellett is kiáll. Ne vásárolj háziállatot, inkább fogadj örökbe. Ezzel megmentesz egy életet.
  

A kutyás harcok ellen
A lovakért!
Szerelmes pár, lovaskocsin romantikázok New York parkjaiban. A lovak nem New York belvárosába, hanem a legelőre valók. Pedig milyen sok romantikus filmben találkozhatunk ezzel a jelenettel…

És a két talán legkritikusabb és legtöbb vitát kiváltó téma. A vadállatok a cirkuszba és az állatkertekbe valók? Nekünk embereknek szórakoztatás céljából van jogunk kicsi helyre bezárni a vadállatokat, kiragadni őket a természetes környezetükből, vicces mutatványokra tanítva nevetségessé tenni őket és láncra verve tartani? Mindenki maga döntse el.



MI a Föld Napján az állatok jogaiért szóltunk. Reméljük, nem bánjátok, hogy kicsit elrugaszkodtunk blogunk eredeti témájától. Ha megtetszettek a PETA reklámofk, korábban már bemutattuk a szervezet vegetarianizmusra buzdító kampányait érdemes azokat is megnézni. 

Princz Viktória


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése